You are currently viewing Lidt tanker om spiritualitet

Lidt tanker om spiritualitet

Hvad er spiritualitet? 

Ifølge ordbogen betyder det åndfuldhed. Men hvad er åndfuldhed? Oprindeligt kommer spiritualitet fra det latinske ord spiritualis og betyder ”åndelighed”. 

Men bliver vi klogere af det? 

Er spiritualitet og åndfuldhed ikke hvad du gør det til? 

For det er jo individuelt at leve som et åndeligt væsen. Har du nogensinde selv tænkt på hvordan du definerer spiritualitet og hvad spiritualitet er for dig? 

Tænk også på, at der er forskel på spiritisme og spiritualisme. Jeg kommer ikke ind på spiritismen i dette indlæg, og det er heller ikke noget jeg selv dyrker. Spiritisme omhandler ånder eller det åndelige, og troen på at det er muligt af at opnå kontakt med afdøde. Mens spiritualisme eller spiritualitet er så meget mere.

Jeg er ret sikker på, at der er en åben kanal til noget der er større end mig selv. Og derfor er spiritualitet for mig også en udveksling af energi og en forbundenhed til det der er større end mig selv.

Min anbefaling er dog, at du gør op med dig selv om, hvad spiritualisme er for dig.

Der kan være tale om intuitive, bevidste og eksistentielle erfaringer baseret på hvad du tror på, og det kan også være at du ikke nødvendigvis tror på noget. Tilgangen til spiritualitet kan være forskellig, dog individuel.

Det vigtigste er, at være tro mod dig selv, og hvad du føler for er det rette for dig.

Nogle af de redskaber der virker for mig er:

  • Energiarbejde – at bruge mine krop og tanker og ikke mindst hjerte til at tiltrække den rette energi, og dele den rette energi. Når jeg har vækket min energi i kroppen, kan jeg mærke den. Nogle kalder det kundalini energi andre noget andet.
  • Mindfulness og meditation– hvor jeg arbejder med min opmærksomhed og med at være til stede i nuet.
  • Krystaller – jeg bruger de krystaller der taler til mig. Dem jeg bliver draget af. Og dem omgiver jeg mig med. Mere mystisk behøver det ikke at være.
  • At trække et kort – uanset hvilket type kort du arbejder med, kan der være et budskab der aktiverer en følelse, en energi som sender dig på rette vej.
  • Kvinde cirkler – at dele det som lige er nu, i et trygt fælleskab. Det er også spiritualitet for mig.
  • Intuition og mavefornemmelsen. Den der følelse i maven og hjertet når du træffer de rette valg eller ej. Den følelse skal vi blive langt bedre til at bruge for vores rettesnor. For den er baseret på en kraftig energi i dig.
  • EFT – emotional freedom technique eller tapping. Der får jeg også åbnet op for energierne i min krop, og når jeg åbner op, kan blokeringer fjernes.
  • Loven om tiltrækning – hvilke tanker vælger du at have, dine tanker har en kraft som du kan bruge til at tiltrække det du ønsker.
  • Naturen – naturen har så meget at byde på, og giver os et hav af budskaber. Jeg jager solnedgange og samler på dem, for lige det øjeblik hvor solen rammer, måske et hav, er for mig et magisk øjeblik. Øjeblikket hvor vi siger tak for lyset og dagen og god aften til aften og nat. Og det bedst er, at vi kan jage dem hver dag.

Samlet set kan man sige at spiritualitet dækker over krop sind og ånd, ligesom yogaen også gør det for mig. Det ene fungerer ikke uden det andet for mig. Så mærk efter hvad der fungerer for dig? Og om noget fungerer. For er din nysgerrighed vækket så dyrk den nysgerrighed. Der er så meget at komme efter. Og når du først åbner dig op, vil nye veje fører dig nye steder hen.