You are currently viewing Sådan skaber du din personlige Sankalpa for det nye år
sankalpa

Sådan skaber du din personlige Sankalpa for det nye år

Sådan sætter du din Sankalpa

Selve ordet Sankalpa kommer fra sanskrit og kan oversættes til at ønske, at skabe eller bringe eksistens til ens liv.

En Sankalpa er derfor din rettesnor, drøm og essensen i dig og dit liv. Det er større end en intention. Det er ikke et nytårsforsæt som holder 2 uger, det er langt større end det. Betragt din Sankalpa som et højtideligt løfte.

Det skal være unikt for dig og betyde noget for dig. Det kan være et dybfølt ønsket – en manifestation eller vildere end det.

En Sankalpa kan vare mange år, så det er det vigtigste i dit liv. Find derfor ud af hvad der betyder noget for dig, og som du ønsker at opnå. Den skal være motiverende og give dig lyst og vilje til det som betyder noget for dig.

Det skal være større end du lige tænker. Det kan godt tage tid og komme i mange farver og former, men se om noget kommer til dig. Den må meget gerne komme fra et dybfølt sted i dit hjerte.

Du kan også vælge at sætte en intention for et år ad gangen. Har du en Sankalpa der ikke virker for dig, skifter du den ud, indtil du finder den rette. Prøv dig frem, og se om du kan finde din livsvej og højere essens.

Eksempler på Sankalpa er:

  • Jeg er sund og rask – jeg lever et liv i balance og harmoni med mig og mine værdier. Spiser sundt og bevæger mig.
  • Jeg er lys og kærlighed. Jeg bringer kærlighed ind i mit liv og giver kærlighed til andre omkring mig gennem mine kærlige handlinger.
  • Jeg er fyldt med fred og ro. Jeg er rolig og dyrker roen i mit liv via yoga, meditation og naturen.
  • Jeg er åben og modtagelig for hvad livet byder mig. Jeg dyrker det bedste og inviterer overflod og velstand ind i mit liv.

Sankalpa bruges i yoga nidra og meditationspraksis

I starten af yoga nidra praksis sætter du din personlige Sankalpa. Det kan derfor være godt at have lidt hjælp til det, så du finder den rette til dig.

Skab din egen Sankalpa

Din Sankalpa er dit hjerte. Måske du ikke ved det, men den ligger der et sted, den skal bare findes. Så du kan prøve at lukke øjnene. Placere højre hånd på maven og venstre hånd på hjertet. Træk vejret ind i det. Mærk så her, hvad er mit dybfølte ønske. Hvad skal lede mit liv – hvad ønsker jeg med mit liv?

Når du ved det skal du forme en sætning – din Sankalpa.

Den må gerne være kort, præcis, personlig, opnåelig og positiv. Herefter former du en sætning som er ovenstående.

Så som

  • Jeg er
  • Jeg skaber

Betragt din Sankalpa som et frø du planter i dit beviste og ubevidste sind, og derfor skal en Sankalpa være en stor ting.

Noter din Sankalpa, genbesøg den og mærk om det er den rette, genbesøg den indtil du ejer din Sankalpa. Processen kan godt tage tid.

Over tid kan du genbesøge din Sankalpa. Det kan være den ikke er opnået, men det er ok og det må du også acceptere. Det kan være universet har andre planer med dig.

Ønsker du at dykke ned i yoga nidra eller sove bedre, kan du på min shop finde online forløbet skab en god nats søvn. Gå til det via knappen herunder

Skriv et svar