You are currently viewing Kom godt tilbage på job eller studie fra ferien
Kom godt tilbage på jobbet fra ferien

Kom godt tilbage på job eller studie fra ferien

…Også selvom der er fuld fart på.

Åhh du har nydt en ferie i ro og mag, fuld af oplevelser, indtryk og samvær med familien eller venner og nu venter hverdagen igen.

Og måske du kan blive helt presset af bunken af opgaver og mails der venter på dig – eller det nye studie eller job. Men fortvivl ikke, du behøver nemlig ikke at starte op igen og være stresset.

Jeg har siddet på kontor i over 15 år. Lavet overleveringer inden jeg tog på ferie, fået overleveringer når jeg kom retur, blive overfaldet med nye og gamle arbejdsopgaver, så pusten næsten blev taget fra mig, jeg tror, vi alle kender til det. Det er som om vi løber lidt hurtigere efter ferien, kender du til det?

Jeg ønsker ikke, andre skal opleve dette, og derfor har jeg samlet nogle gode råd til undgå stress og jag efter ferien, og få en rolig start.

1. Sørg for tid og en langsom opstart

I sommerferien handler det om at komme ned i gear, slappe af og have fokus på familien, vennerne, udflugter, tid til ro og afslapning.

Du bør derfor for vænne din krop til langsom at komme tilbage i gear. Du kan ikke forvente, at din krop går fra 0-100 på få dage. Du kan heller ikke løbe et Marathon, hvis ikke du har trænet langsomt op.

Sørg for at starte roligt ud, og skab dig et overblik over din første uge tilbage efter ferien.

Hvilke opgaver er de vigtigste?

Hvilke mails er de vigtigste?

Pres ikke dig selv hårdere end at du også har overskud og energi, når du kommer hjem fra arbejde.

Var du stresset før din ferie, så skal du starte endnu langsommere ud, og mærke efter, når du når din grænse.

2. Tag din sommer energi med på arbejdet eller studiet

Har du nogle dårlige vaner på dit arbejde? Så er det nu du skal gøre op med dem. Du har fået et break for dem, så du har alle forudsætninger for at bryde de mønstre og dårlige vander der var før du tog på ferie og for at se tingene fra et nyt perspektiv eller med nye øjne.

Er der noget du kan gøre anderledes? Så tag en snak med chefen, så du kan bryde den dårlige vane.

3. Husk samvær med kollegaerne

Tal med dine kollegaer om deres ferie, og del jeres gode oplevelser. Det er med til at syrke sammenholdet og det gode arbejdsmiljø.

Og husk også at kommer der kollegaer fra ferie sender end dig, så lad være med at bombardere dem med spørgsmål og opgaver. Giv dem den gode start fra ferie, som du selv har skabt.

4. Sig nej, bed om hjælp, og pyt

Husk dine egne grænser. Selvom arbejdet er et fællesskab, er det stadig vigtigt, at du sætter dine egne grænser for at hvad du vil være med til, og hvad du kan holde til.

Det er helt ok at bede om hjælp, sige nej til opgaver eller pyt.

Læg din energi på de opgaver du kan løse og ikke dem som ikke kan gøre noget ved.

Husk også at trække vejret.

5. Få hjælp til at slappe af

Har du gjort alt hvad du kan for at få den gode start efter ferien, og flyder stressen stadig for meget i din krop eller sind?

Så er det tid til at se på andre metoder til at få dig tilbage i balance. Meditation, coaching, yoga, yoga nidra og åndedrætsøvelser er alle metoder som kan hjælpe dig på vej.

Disse metoder kan dog ikke stå alene, sund kost, masser af vand, hvile og god søvn er vigtige forudsætninger for det gode fundament og balance i krop og sind.

Har du brug for at jeg hjælper dig eller din arbejdsplads på vej, så hold dig ikke tilbage med at kontakte mig.

Skriv et svar