You are currently viewing Skab din magiske sommer
Skab din magiske sommer

Skab din magiske sommer

I dag startede jeg dagen med en lang gåtur og lidt let yoga. Der var ro til mig selv og jeg fik vendt nogle tanker, bevæget mig og fik trukket vejret.

Alt sammen noget der giver mig vitalitet til krop og sind. Noget som gør jeg bliver kreativ får og nye tanker. Og min krop bliver rørt, leddene smurt, hjertet trænet og skuldrerne sænket. Jeg bliver klar til dagen.  

Hvordan er din dag startet?

For det hele starter nemlig med din morgen.

Grib din morgen.

Din morgen løfter hele din dag. Den sætter afsæt på hvordan resten af dagen bliver. Så start ud optimalt for dig.

Men først vil jeg spørge dig:

Hvad ønsker du at opnå i din sommer? Hvad ønsker du at opnå i dag?

Når du har svaret på det, kan lettere finde ud af hvordan din dag skal starte. For alt hvad du gør om morgen, bør give dig det positive afsæt til at nå dit mål resten af dagen.

Beslut dig for hvad dagen skal indeholde for at løfte din sommerenergi.

Så hvordan skaber du din optimale morgen?

Gør du noget som giver dig energi resten af dagen? Og som kommer nær dine mål for denne sommer.

Er dit mål nærvær med familien, så kan det være tid ved morgenbordet, hjemmebagte boller og en friskbrygget kaffe eller friskpresset juice. Det kan også være ro med musik og at du kysser og krammer dine børn eller partner.

Det kan også være dit mål er at genoplade og finde ro – en pause fra hverdagen. Så kan det være du skal stå op før familien, og meditere, lave lidt yoga eller træning, gå en lille tur, nyde naturen – måske en solopgang. Eller snupper en morgen dukkert.

Ønsker du at blive sund, så er det at starte med masser af vand, nærende mad og bevægelse. Og ikke mindst komme i seng til ordentlig tid.

  • Så lav noget fra morgenstunden af som støtter dig i at nå dit mål for din sommer.

Og uanset hvad dit mål er, så vil jeg invitere dig til at notere:

Hvad og hvem du er taknemmelig for og hvorfor?

Grunden til dette er at du får skiftet dit mindset til at få fokus på hvad der er godt for dig. Alt starter med en tanke – din tanke. Og dem har vi ca. 60.000 af i døgnet. Og omkring 90 % af dem går igen. Det vil sige, det er det samme du tænker om og om igen. Kender du til det?

Så beslut dig for at gøre dine tanker til din power og skab din magiske sommer.

Og brug dine tanker. Sæt også et mantra for din dag.

Var dit mål at skabe ro. Så sig til dig selv – eller endnu bedre sig det højt:

Jeg er rolig og nærværende i dag – og gentag, gentag, gentag.

I virkeligheden er der mange ting du kan gøre for at optimere dig selv mentalt som fysisk. Og der er nok så mange, at jeg ikke får dækket det fuldt ud men her er mit håndgribelige bud.

Lad dagen indeholde alt godt for dine sanser.

Gør noget som er godt for

  • Synet – hvad ser du på som er smukt? Det smukke du ser reflekterer det smukke i dig. Solopgang er prisværdige. Og solnedgange uundværlige. Der er stjerner nok til os alle.
  • Hørelsen – hvad du hører påvirker din krop. Er det fuglefløjt eller maskinlarm? Find de blide lyde af havet og fuglene og lad dem heale din krop.
  • Følesansen – mærk sandet eller det bare græs mellem dine tærer og under din fødder. Hvad gør det ved dig? Hvad kan du ellers mærke?
  • Smagsansen – berig dig med skønne smage fra den danske sommer. Det bugner med friske frugter og grønt. Næste gang du smager et jordbær, så smag på et jordbær. Mærk det, duft til det og smag det.
  • Lugtesansen – vores lugtesans er forbundet til det limpiske system i hjernen som er forbundet med følelser. Så hver gang vi dufter til noget vi kan lide bliver vores følelser påvirket, så duft til naturen, til din mad, til bålet i haven, til det friske hav. Bare duft.
  • Din 6. sans. – åhh denne svære sans, for hvad er den 6. sans? Din intuition. Lad den være din guide i denne sommer. Mærk om det føles godt i maven, det du gør. Kommer der nogle tegn udefra, når du beder om svar?

Brug dine sanser og bliv mere mindful, og gør det i forening med dit mål for dagen.

Når dagen er gået noter, om du har nået det du ønskede for dagen.

Hvis du nåede det du havde sat dig for, så ros dig selv for det. Og nåede du ikke det du havde sat dig for, så anerkend dig selv for det du nåede. Ros dig selv i stedet for at dunke dig selv i hovedet.

Et fif er også at få fokus på det du når, og ej sætter baren for højt. Så lav dine mål realistiske så du kan få succes. Og mind dig selv om at dagen i dag er den første dag i resten af dit liv, og at du netop har chancen for at gøre en forskel netop i dag.


For som jeg skrev før, så starter det hele med dine tanker og mindset, derfor er du nødt til selv at tage ansvaret for at det bliver en magisk sommer. Der findes ikke en pille til det.

Din tur i Tivoli, på stranden eller din ferie, bliver ALDRIG god, hvis du har besluttet dig for at den er noget skod. Så beslut dig for at den bliver god.

For nogle år siden, var vi med nogle venner i Sommerland Sjælland. Turen var egentlig som altid rigtig god, og vi hyggede os. Sidst på eftermiddagen skulle vi til at vende snuden hjemad. Vi var længst væk fra udgangen, og det begyndte at regne. Sådan klassisk sommerregn. Men så brød himlen og det væltede ned, vi var fanget i et skybrud. I regnen måtte vi bevæge os mod udgangen, og vi var gennemblødte af regn fra top til tå. Alt var vådt. Da vi kom til bilen, måtte vi smide tøjet og sidde i undertøj i bilen.

Hvorfor fortæller jeg det? Jo fordi vi den dag i dag, stadig taler med vores venner om turen, fordi vi valgte at grine af det og fordi vi så det som noget af en afslutning.

Min pointe er, hvilke briller vælger du at se på oplevelsen med? Det er så afgørende for at du får den gode oplevelse. Vores oplevelse af virkeligheden er individuelt, og sådan er det i alle situationer.

Så husk nu dit fokus:

Hvad er dit mål?

Bringer dine handlinger dig tættere eller længere fra dit mål?
Hvad er du taknemlig for? Og hvorfor

Gå nu ud og skab din magiske sommer. Få en god rutine og skab resten af dit liv.

Er du ikke i mål med at nå din magiske sommer, så husk jeg altid kan bookes til coaching. Enten via telefonen eller fysisk i Valby. Du læser mere om min coaching lige her.

Skriv et svar