You are currently viewing Hvad er følelser?
RASA følelser

Hvad er følelser?

Hvad er følelser? 

Er vi mennesker ikke berettiget til at føle som vi vil? Være vrede, når vi er vrede, og glade når vi er glade? 

Tankerne satte sig i gang hos mig, da jeg forleden mødtes med en veninde. Hun for talte at hendes chef havde sagt: 

”Du skal stoppe med at føle så meget, og bare gøre.”

Hvad tænkte jeg! Hvorfor i alverden må vi nu ikke føle? Det er da helt skørt – helt skørt.

Faktisk tror jeg, at hvis vi brugte vores følelser og mavefornemmelser noget mere, ville vores beslutninger også blive langt bedre. Både professionelt som privat.

Inden for Rasa yoga taler man om 9 Rasas:

  1. Kærlighed
  2. Glæde
  3. Undren
  4. Afslappethed
  5. Vrede
  6. Mod
  7. Ked af det
  8. Bange
  9. Væmmelse

Rasas er juice og smag på livet. Alle vores oplevelser er rasas, og den måde vi hver især oplever livet. Det perfekte billede af livet er balancen mellem alle vores 9 rasas. Når vi har kontrol over vores følelser, kan vi skabe en emotionel frihed, og dermed være den bedste artist i vores eget liv.

Det er her vi er fri, i balance og har følelsen af at livet kan komme an.

Men hvordan skal man nogensinde få kontrol over sine følelser, hvis man af sin chef får at vide, at man ikke mål føle?

På min rejse til at blive Life Mastery Master Coach taler vi om, at “at mine tanker og følelser skaber mine overbevisninger, som vises i mine handlinger”. Det er en sætning som vi har arbejdet med. Og nu er sætningen: “Mine selvkærlige tanker skaber mine selvkærlige overbevisninger, som vises i mine selvkærlige handlinger og i mit liv, som skaber nye selvkærlige følelser og tanker”.

Og det er her, alle de 9 ovenstående følelser kan komme ind. Nogle gange er det ok at være vred, andre gange bange og andre gange føle glæde. Men vi skal skabe balancen. Måden hvorpå vi kan skabe balancen er via en samhørighed mellem vores mind (tanker) og body (krop).

Og tankerne har en langt stærkere effekt end vi måske tror. Så husk, at tænke de gode tanker, for alt starter med en tanke. En tanke der bliver til en følelse, der bliver til en handling, der bliver til en overbevisning, der bliver til en ny følelse…

Hvilke tanker har du? Og skal dit mindset ændres til en mere positiv frekvens?

Tag endelige fat i mig, hvis du har behovet for at få dit mindset ændret.